Nebojša Glogovac je talenat za glumu pokazao još u ranoj mladosti, tokom studiranja. Vrlo brzo je stekao simpatije publike i svi svo voleli filmove i serije u kojima je igrao baš on. Na dan kada nas je napustio, nema osobe koja nije zaplakala. Legenda srpskog glumišta, izgubio je bitku 48 godini života sa opakom bolešću. 

Foto: Zoran Jovanović

 

Nebojša počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. 

Za glumčevu bolest se saznalo tek u januaru 2018. godine iako se glumac pre toga izvesno vreme borio sa njom. Vrlo uporan rak pluća brzo je metastazama napao i njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima lekara.

Foto: ATA images

 

Nebojša je potražio pomoć od poznate doktorke u Nemačkoj, ali je zastrašujuće vesti saznao na prvom pregledu, bolest je već bila u poodmakloj fazi. Uradio je analize, ali na trećem pregledu saznao je da se neće izvući iz kandži bolesti. 

- Bolje da ova dva dana provedete s porodicom - rečeno mu je u Nemačkoj. Odmah se vratio u Srbiju kako bi poslednje trenutke bio sa suprugom i troje dece. Ipak, ni tada nije želeo da se tako lako preda, već se lavovski borio.

Na njegovom grobu danas možemo videti tužna scena koja govori da ni posle pet godina njegovi najmiliji ne mogu bez njega. Među prisutnima koji žale za glumcem među prvima možemo videti njegovog oca i udovicu Milicu Šćepanović sa ćerkoma, ali i brojne kolega i prijatelje među kojima su  njegov kum Vojin Ćetković, Branimir Benčina, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko i glumica Milena Predić.

NEBOJŠA GLOGOVAC: Pet godina od smrti velike legende

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".