U izjavi koja je objavljena, njegova porodica je navela da, iako su vesti "bolne, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu".

- Danas ne postoje tretmani za bolest, što je realnost za koju se nadamo da će se promeniti u godinama koje dolaze. Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da se pažnja medija može usmeriti na rasvetljavanje ove bolesti za koju je potrebno mnogo više svesti i istraživanja - navodi se u saopštenju.

Porodica je prvi put je otkrila njegovu dijagnozu još 2022. Oni su tada rekli da Vilis pati od zdravstvenog stanja koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti i da će uzeti pauzu od glume.

Foto: Profimedia

 

 

- Brus je oduvek verovao u korišćenje svog glasa u svetu da pomogne drugima i da podigne svest o važnim pitanjima i javno i privatno - navodi se u novom saopštenju njegove porodice.

Prema klinici Maio, frontotemporalna demencija je "krovni termin za grupu moždanih poremećaja koji prvenstveno utiču na frontalni i temporalni režanj mozga. Ove oblasti mozga su generalno povezane sa ličnošću, ponašanjem i jezikom.

Podsetimo, Brus Vilis i njegova supruga Heming imaju dve ćerke, Mejbl i Evelin. Sa Demi Mur, on je otac ćerki Rumer, Skaut i Talulah.

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".