- Sumnja se da je nož kojim je počinjeno ubistvo, upravo ovaj koji je pronađen naknadno u dvorištu kuće i da pripada ubici, jer pokojna baka i unuka nisu imale takav nož, što znači da nije uzet iz kuće. Ako je krenuo samo u pljačku, zašto je poneo nož, pita se naš sagovornik, još uvek u šoku zbog jučerašnjeg svirepog ubistva njegove rođake.

Policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ovog stravičnog zločina. Ispituju se svi koji mogu da daju bilo kakvu korisnu informaciju i pretražuje se teren za nekim novim dokazima koji bi ih odveli do ubice.

- U istragu su se uključile osim policije iz Sombora i Apatin i njihove kolege iz Beograda. Ovakvo surovo ubistvo na ovom području Bačke se ne pamti, kompletan grad je u šoku i strahu, a mi koji živimo u neposrednoj blizini mesta zločina smo zaključani po ceo dan, jer smo u strahu. Ubica je i dalje na slobodi, možda i među nama. Veoma je važno da se što pre identifikuje i smesti u zatvor, kako bi se vratio mir u naš, inače miran gradić, kaže komšija pokojne bake.

Foto: J. L.

 

Motiv ubistva, najverovatnije, je razbojništvo. Pretpostavlja se da je počinilac neko ko je znao navike ove male porodice, ko im je bio relativno blizak i ko je verovao u kući imaju veću količinu novca. Zbog izostanka očekivanog, bogatog plena, verovatno je sav bes iskalio na nemoćnoj starici, surovo je ubivši.

- Sve se događalo u prepodnevnim satima, kad su komšije u dvorištima i na ulici i kad je postojala velika šansa da ga neko primeti. Međutim, za sada, svedoka nema. Baka je uvek bila zaključana, jer je bila plašljiva, pa i da se desilo da unuka ostavi otključana vrata kad bi krenula na posao, baka bi ih odmah zaključala, jer je uvek bila budna u to doba. Pošto nema tragova obijanja brave, pretpostavlja se da je ubicu pustila u kuću, jer ga poznaje. Da li je prvo obavio premetačinu ili je ubio, ne može se sa sigurnošću tvrditi, ali pretpostavljamo da je nakon neuspele potrage za novcem, u besu, nasrnuo na staricu. Motiv ovog zločina je, po svemu sudeći, razbojništvo, navodi naš izvor blizak istrazi.

Takođe, kako nezvanično saznajemo, ubica je iz kuće odneo manju količinu novca koju je pronašao tokom premetačine.

Foto: J. L.

 

- Možda je prisiljavao da otkrije gde drži novac, možda je i mučio a onda kad nije uspeo da dođe do onog što je hteo, nožem iskalio sav bes tako što je zaklao. Sve u svemu monstruozno i po svireposti neviđeno ubistvo, dodaje naš izvor.

Baka je, podsetimo, živela sama sa unukom. Bila je krhka starica, oko 150 cm visoka i teška oko 40 kg, bistra, ali poluslepa. Imala je vrlo težak život, posebno poslednju deceniju, u kojoj je izgubila najrođenije, sina, supruga i snaju. Ostala joj je samo unuka. Iako se pominjalo da je prodala kuću sa apartmanima u Crnoj Gori, porodica je potvrdila da to nije istina, te da nije imala nikakav veliki novac. Živele su od njene penzije i unukine plate.

Telo ubijene starice se još uvek nalazi na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".