Vest da je preminuo popularni glumac Tanasije Uzunović rastužila je mnoge. Brojne poznate ličnosti se opraštalju od velikana našeg glumišta, a emotivnu poruku je uputio i Voja Nedeljković.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Voditelj "Zvezda Granda" podelio je zajedničku fotografiju sa glumcem, pa je napisao nekoliko reči koje su mnoge njegove pratioce pogodile u srca.

- Veliki glumac. Tanasije Tasa Uzunović. Pamtićemo njegove uloge od Japanca, preko fizikalca Dude, Rajka Maleševića i mnogih drugih u pozorištu, serijama i filmu. Večna mu slava - napiso je Voja uz fotografiju.

Podsetimo, glumac je juče preminuo na klinici VMA u 81. godini života. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag kada je u pitanju pozorišna i filmska scena. On je važio za jednog od voljenijih glumaca, a potiče iz ugledne porodice.

 

 

Tanasije Uzunović rođen je u Nišu 1942.godine. Pozorišnu akademiju završio je u klasi profesorke LJiljane Krstić. Osim u pozorištu, igrao je u preko 50 filmova i TV drama. Najpoznatiji je po ulozi Rajka Maleševića iz televizijske serije „Moj rođak sa sela“. Dobitnik je Sterijine nagrade i Oktobarske nagrade grada Beograda. 

BONUS VIDEO: