Nepunih nedelju dana nakon pobede na "Pesmi za Evroviziju 2023", novi predstavnik Srbije započeo je svoju evrovizijsku turneju. Prva stanica - Švedska.

Tradicionalno, jedna od najtrofejnijih evrovizijskih zemalja svog predstavnika bira sredinom marta, a ove godine, interesovanje medija i fanova čini se da je veće nego ikada, jer je jedna od glavnih favoritkinja evrovizijska pobednica iz 2012 - Lorin.

Predstavnik Srbije, nakon pobede na našem nacionalnom izboru, koje se ove godine u javnosti pominje kao jedno od najinteresantnijih, dobio je poziv od OGAE Švedska da nastupi na koncertu povodom velikog finala "Melodifestivalena". Malo promenjena koreografija u odnosu na finale Pesme za Evroviziju - Luk je ovoga puta na sceni bio sam.

Tokom dana, odmah po sletanju u Stokholm, Luka je imao priliku da razgovara sa akreditovanim novinarima koji su u velikom broju bili zainteresovani za njega i pesmu "Samo mi se spava", koja se već izdvojila kao drugačija, neočekivana i mistična, a Srbija kao zemlja koja, po mišljenju mnogih novinara, na Evroviziju uvek šalje "nešto drugačije".

Nakon dvočasovnog razgovora sa medijima, delagacija Srbije uputila se na tonsku probu u "Nalen", elegantnu zgradu iz 19. veka, čiji se prostor često koristi za koncerte i konferencije.

Sat vremena nakon ponoći, kao poslednja numera i kruna večeri, pred uzavrelom publikom u rasprodatoj dvorani u Stokholmu, Luk Blek izveo je prvi put "Samo mi se spava" pred evrovizijskom publikom, koja ga je, reklo bi se po njihovim reakcijama, odmah zavolela. A čulo se i poneko "biti zdrava, biti zdrava", jer evrovizijska publika ne zaboravlja svoje omiljene zvezde i njihove pesme.

Velika podrška na početku i skandiranje u toku pesme, i još veći aplauz na kraju, mogu da nam nagoveste da je Lukina pesma jedna od onih o kojima će se pričati tokom Pesme Evrovizije u Liverpulu.

Na poziv organizatora, Luk Blek će finale "Melodifestivalena" pratiti uživo iz "Frends arene", što će biti još jedna prilika za upoznavanje sa fanovima i internacionalnim medijima.