Tužilac- Koliko ste i od koga dobili novca za aktivnosti koje ste imali?

Hrvatin -  Za Gorana Veličkovića 10.000 evra,  za Lazarevića, 20.000 za primopredaju novca, za Zdravka Radojevića sam dobio 10.000 evra.

Tužilac – Od koga ste dobili skaj telefon, kada 

Foto: MUP, Printskrin

 

Hrvatin- Imao sam dva nadimka Leo Luka, pa onda Anakin, dobio od Marka Miljkovića i Miloša Budimira.

Tužilac – Šta vas je opredelilo da učestvujete u ubistvu Veličkovića

Hrvatin – Na prvom mestu pripadnost grupi. Novac za Veličkovića su mi obećali Belivuk i Miljković. Miljković nije voleo Veličkovića, imali su sumnje da je „dupljak“, a kada su ga uhvatili, pokazalo se da je na vezi sa Filipom Koraćem, tačnije sa „škaljarcima“.

Video slike tela

Tužilac- Videli ste sliku na kojoj je Goran Veličković. Šta je na toj slici

Hrvatin – Video sam sliku.

Na ovo su advokati počeli da protestvuju jer navode da su te slike sa skaja, a da još nije odlučeno da li će one biti uzete kao dokaz.

Hrvatin -  Ja sam video fotografije, video sam nekoliko, ovu čuvenu sa Lalićem i Belivukom gde drže glavu, da na telu piše „Korać pi...“, na leđima ispisano krvlju, isečene delove tela. To su forografije pre uništenja potpunog Gorana Veličkovića. Ja sam video te slike i slike pokojnog Gligorijevića, ostale nisam video.

Tužilac- Hoćete opisati sliku gde je Gligorijević?

Hrvatin – Video sam telo, da je na telu pisalo „izdaja“, na zadnjici „Trajko“, slikano u sekvencama kako su ga sekli.  Vidi se korito, da stoje najloni okolo. 

Tužilac – Ko je bio u obezbeđenju Belivuka i Miljkovića

Hrvatin - Vladimir Grek, Senad Rešović i dva brata.

Foto: MUP

 

Hrvatin zatim navodi da je na stadionu Partizana, a vezano za otmicu Nikole Mitića u prostoriji koju su koristili, zatekao sve koji su učestvovali u pratnji. Mitić je sedeo u toj prostoriji, koju zove kancelarija, da bi zatim do detalja opisao šta se u njoj nalazi. Mitić je, kako kaže prebijen:

-Bio je naduven, curila mu je krv iz nosa, bio je zbunjen. Ja sam njemu postavio par pitanja, zašto prati, da li za Šarca i koliko je para dobio.

Ubistvo Lazara Vukićevića i Nikole Mitića

Tužilac - Ko učestvuje u uništavanju tela Lazara Vukićevića?

Foto: MUP

 

Hrvatin - Ja nisam ali znam da su bila braća Budimir, Draganić. To znam jer mi je Draganić tražio da dođem do kuće, donesem neke stvari i odmenim nekog od njih trojice i prospem ostatke, ali ja nisam mogao.

Sudija - Vezano za Nikolu Mitića, kako je bio obučen?

Hrvatin – Ne sećam se. NJegovo telo smo uništavali ja, Lalić, Miloš Budimir i Draganić. Tada se prvi put upoznajem sa uklanjanjem tela. On je bio ubijen dan ranije, video sam da je bio preklan.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".