Naloženo im je da, najkasnije u roku od 20 dana, isprazni objekat od lica koja su korisnici usluge socijalne zaštite i koja se nalaze u objektu.

Kako je saopšteno, prilikom vanrednog nadzora utvrđeno je da navedeni subjekt pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani, odnosno  ne poseduje licencu za pružanje usluge koju izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a koja je uslov za obavljanje delatnosti domskog smeštaja.

- U objektu neregistrovanog Doma ''EPIKUR'' zatečeno je 23 korisnika, a utvrđeno je i  da Dom ne poseduje dovoljan broj i strukturu izvršilaca potrebnih za pružanje usluge.. - stoji u saopštenju.

- Dom „Epikur" je po ranije važećim propisima, a pod nazivom SENIOR MEDIC CLUB, pružao uslugu domskog smeštaja počev od 2007. godine. Dom SENIOR MEDIC CLUB, Beograd, podneo je zahtev za izdavanje licence za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih da bi u međuvremenu promenio naziv u Dom ''Princip'', a 2019. godine u Dom za negu i smeštaj starih lica ''EPIKUR''.

U ministarstvu navode da je podneti zahtev za izdavanje licence odbačen  zbog neispunjavanja uslova propisanih za izdavanje licence.

Dom ''Epikur'' ponovo je podneo zahtev za izdavanje licence koji nije potpun i koji će takođe biti odbačen,  s obzirom na to da je inspekcija socijalne zaštite utvrdila da podnosilac zahteva obavljao delatnost domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani subjekat - ističe se u saopštenju.

Inspekcijski nadzor je urađen uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Voždovac.

BONUS VIDEO: 

Počinje "Beogradsko proleće 2023".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".