Kapetan Malkom Beri rekao je da ih je majka deteta, Ejlin Abod, kontaktirala za pomoć.

- Jedna izbezumljena žena rekla je da ima crnu zmiju u dečjoj sobi svoje bebe - rekao je. - Pronašli smo crnu zmiju crvenog trbuha sklupčanu oko noge stola za presvlačenje u dečjoj sobi.

Članovi Naruma VRA (Narooma Volunteer Rescue Association) prošli su obuku o rukovanju zmijama po principu "uhvati i pusti" u novembru prošle godine. Gmizavac uhvaćen u nedelju bio je peta crna zmija sa crvenim trbuhom koju je posada uklonila sa lokalnog poseda od njihove obuke - ali prva izvučena iz kuće. Beri je rekao da je zmija bila "vrlo mirna" u trenutku kada je uklonjena iz sobe.

- Bilo je to zapravo vrlo jednostavno hvatanje i puštanje, ušli smo u spavaću sobu, pomakli nekoliko komada nameštaja, spustili torbu za hvatanje zmija i ona je zapravo sama otišla u torbu. Verovatno smo imali više problema pokušavajući da je izvučemo, jer kad smo je pustili, htela je da ostane u vreći, a ne da se vrati se u grm.

Zmija je puštena u grmlje više od 4 kilometra od kuće, prenosi australski ABC. Za Ejlin Abod, koja je u to vreme bila kod kuće sa svojom kćeri Ejlom i sestrom Olivijom Abod, bilo je to iskustvo koje para živce. Ona je rekla je da ju je zmija pratila kroz kuću, dok je njena sestra držala bebu Ejlu i izdaleka posmatrala jurnjavu.

- Upravo sam prolazila do svoje sobe i primetila da je na podu zmija - rekla je. - Utrčala sam u svoju sobu i zatvorila vrata, a zmija je besno pokušavala da prođe ispod vrata.

Olivija Abod, koja je još držala bebu, rekla je da je zmija zatim krenula prema dečjoj sobi.

- Videla sam njenu glavu kako viri ispod krevetića, zurila je i samo sam zatvorila vrata - rekla je Olivija Abod. - Uzeli smo mokar peškir i stavili ga ispod vrata kako bismo bili sigurni da se ne može izmigoljiti napolje.

Zatim su posuli brašno oko vrata kako bi mogli da vide da li je zmija napustila sobu, dok su kontaktirali Naruma VRA. Sestre su zahvalile volonterima što su zmiju uklonili i njihovoj porodici pružili mir.

BONUS VIDEO: