Ovo za "Novosti" priča Jasmina Rakić, policijska službenica, koja je sa kolegama prva ušla u stan u Ulici Ružice Sokić 8 na Mirijevu u kojem je Uroš Pašajlić duže vreme držao zatočenu svoju osmogodišnju ćerkicu L. P.

- U službi sam već 20 godina i nikada nešto slično nisam doživela - kaže nam Jasmina Rakić.

- Prvi osećaj kada smo shvatili da je devojčica živa, bilo je olakšanje, ali  već u drugom trenutku, a s obzirom na njen fizički izgled, jer je delovala zapušteno i iscrpljeno, morali smo hitno da reagujemo, kako bi joj što pre bila ukazana pomoć. Devojčicu smo izvadili iz kade, nije pružala nikakav otpor, iako smo za nju bili stranci. Utoplili smo je i čekali Hitnu pomoć. Iako smo profesionalci i dugo u službi, ovo je ostavilo dubok trag na sve nas.

Podsetimo, Uroš Pašajlić (38) doveden je u Prvo osnovno javno tužilaštvo, gde će danas biti saslušan.

Foto: D. Milovanović

 

Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo on se sumnjiči da je izvršio krivišno delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Podsećanja radi, otac je ćerku godinama držao zatočenu u stanu, dete nikada nije upisalo školu, niti bilo kod lekara.

Foto: Novosti, MUP

 

Slučaj je rasvetljen nakon što je Uroša za nasilje prijavila emotivna partnerka Ivana L., koja je ispričala nadležnim organima kako je nasilnik nju, kao i njegovu ćerku, držao zatočene u stanu. On je Ivanu tukao i zlostavljao, a tek nakon njene prijave otkrivena je tragična sudbina devojčice.

BONUS VIDEO:

POTRESNO: Aleksandrovac se oprostio od Dragana Vujića Gargija

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".