Svima koji su gledali sinoćnu epizodu kviza "Najslabija karika" najveći utisak je ostavio i za srce prirastao Vladimir Krnač, takmičar čije će se učešće u ovom šou programu prepričavati još dugo.

Pedesetdevetogodišnji Vladimir ostvario je nezapamćen uspeh, odgovorivši tačno na čak 22 pitanja, ne davši pritom nijedan netačan odgovor. NJegovi saigrači, međutim, odlučili su da ga taktički izbace u sedmoj rundi i tako ga zaustave na putu do ostvarenja životnog sna – putovanja u Egipat.

Ovakav potez naišao je na čitavu lavinu reakcija i komentara na društvenim mrežama, a i sam Nikola Kojo, bio je zbunjen ovakvim ishodom. Ipak, Vladimirova želja biće ispunjena – Prva TV poslaće ga na putovanje u Egipat, srce drevne civilizacije.

Bez posla

Građevinski radnik bez stalnog zaposlenja, otac četvoro dece iz Bačkog Petrovca, koji je više od sto puta bio dobrovoljni davalac krvi, jedan je od verovatno najuspešnijih takmičara u istoriji ovog legendarnog kviza, a u svojoj prijavi za učešće istakao je da bi, u slučaju da je osvoji, nagradu potrošio na putovanje na poznatu turističku destinaciju. Ka tom cilju krenuo je mirno i vedro, siguran u svoje znanje, nizajući tačne odgovore.

Foto: TV Prva printskrin/Najslabija karika

 

 

U nekoliko krugova Vladimir je statistički bio najjača karika i stigao do samog predvorja finala. Na tom putu, pred osmu rundu, u kojoj finalisti praktično uvećavaju osvojeni budžet sumom koju produkcija množi sa tri, preostala dvojica takmičara Jugoslav Ratković i Miljan Draganić su ga taktički izbacili iz igre. Taktika u zavšnim krugovima je upravo ono što doprinosi nepredvidivosti i dinamici kviza kakva je "Najslabija karika", ali je ovoga puta, zbog Vladimirovog znanja, iznenadila i publiku i voditelja. NJegovo savršeno znanje ipak, ipak, neće ostati nenagrađeno, budući da su sa Prve TV odlučili da to znanje nagrade ispunjenjem njegove najveće želje.

Šta se desilo?

Pravila kviza su takva da najbolji ne mora nužno da bude i pobednik, a kada se u to umešaju "prljava" taktika i nepravda - onda dobijete situaciju koju je neprijatno gledati. Među takmičarima se našlo i dobro poznato ime, Vladimir Krnač, legenda "Slagalice" i čovek koji maltene u svakom kvizu dođe do samog kraja. Isti slučaj je bio i u poslednjoj emitovanoj epizodi "Najslabije karike" gde je poljoprivrednik iz Bačkog Petrovca ređao samo tačne odgovore.

Međutim, onda je ostao Jugoslavom i Miljanom koji su odlučili da ga izbace. Vladimir je tako postao najjača karika koja - ispada.

 

 

Dvojica takmičara su na svojim tabletima upisali Vladimirovo ime što je automatski značilo da ispada iz igre. Glumac i voditelj kviza, Nikola Kojo, nije ostao imun na ovakav splet događaja, te je odmah stao na stranu Vladimira.

- Ovo je kviz u kome je taktika presudna - kazao je Jugoslav pokušavajući da opravda svoju odluku.

- Jeste, ali ima nešto što se zove viteštvo. Je l' vama nije neprijatno - glasilo je pitanje Nikole Koja na šta je takmičar odgovorio odrično.

Voditelj se zatim okrenuo ka Vladimiru i posvetio mu preostalih minut razgovora, takođe, dodelio mu je titulu moralnog pobednika sa 22 tačna odgovora i nijednim netačnim.

Foto: TV Prva printskrin/Najslabija karika

 

 

- Vi ste primer mladim ljudima kako treba da se uči, radi i šta znači suštinsko, a šta formalno. Vaše kolege su rekle da ste najslabija karika, a mene je sramota što to moram da vam saopštim - rekao je Kojo i ispratio Vladimira iz kviza.

- Neka služi gospodi na čast - kratko je poručio Krnač.

Na društvenim mrežama ređali su se komentari podrške Vladimiru, ali je bilo i onih koji su apelovali da se skupi novac kako bi čovek otputovao u Egipat sa zarađenim novcem koji bi najverovatnije i bio u njegovim rukama, da se nije desio neočekivan rasplet.

BONUS VIDEO: