Pevačica Ana Bekuta prisetila se perioda odrastanja i otkrila da kao devojčica nije maštala da postane pevačica jer je bila i više nego povučeno dete u porodici Polić - od oca zemljoradnika (koji je svirao frulu) i majke kuvarice.

– Kao dete nisam maštala o ovoj profesiji i životu. Rođena sam u umetničkoj porodici, pokojni otac je svirao frulu, stričevi takođe. Otac me je uveo u muziku jer je bio svestan mog talenta. Obavezno je bilo da znamo da igramo kolo, a tek onda je došlo pevanje na red. Kao mala sam bila jako stidljiva i to je bio razlog zašto nisam maštala o tome da postanem pevačica – rekla je pevačica svojevremeno tokom gostovanja u emisiji „Iz profila“, pa dodala:

– Mislim da je stidljivost u sklopu mog zodijačkog znaka koji je prilično povučen, trebalo mi je vremena da zasijan pravom energijom i svetlošću. Bila sam u grču nekih deset godina, uvek sam se plašila kako će se protumačiti moje reči, a zapravo je trebalo da uvek budem to što jesam.

Foto: N. Skenderija

 

 

Ana je najstarije dete u porodici, a ističe da je vrlo savesno brinula o dve mlađe sestre.

- Najstarije sam dete u porodici Polić. Rođena sam u vreme kada se država pokretala, nije nam preticalo, a nismo bili ni bogati. Imali smo sve što nam je bilo potrebno. Majka je bila zaposlena, a otac zemljoradnik. Dve mlađe sestre Dobrilu i Milinu sam uvek vukla za sobom. Imala sam veliku odgovornost kada su njih dve u pitanju – rekla je Ana.

 

 

S obzirom da je Anin otac u porodici bio blažen među ženama, pevačica je otkrila ko je u kući vodio glavnu reč, a ko da popusti.

– Majka je bila stroga, a otac je morao da popusti. Tu osobinu sam od nje pokupila i kasnije sam ista bila prema svom sinu, ali prema unucima nisam. Vremenom naučite u životu da razdvojite bitno od nebitnog. Najvažnija je zapravo ljubav i vreme koje odvojite za svoje najbliže. Sa sinom nažalost nisam imala toliko vremena, ali kad god i koliko god mogu trudim se da im pomognem, mnogo pričamo. Meni je u detinjstvu toga nedostajalo jer su roditelji bili prezauzeti brigom da nas izvedu na pravi put.

(Grand)

BONUS VIDEO: