Brazilska influenserka i reporterka preminula je od komplikacija nakon nestručnog zahvata podizanja zadnjice.

Ligija Fazio (40) hospitalizovana je početkom maja nakon što su joj u zadnjicu ubrizgali silikon i polimetil metakrilat. Bila je na intenzivnoj nezi četiri nedelje pre nego što se njeno stanje pogoršalo i veruje se da je doživela moždani udar.

Influenserka, majka dečaka od 2 i 11 godina, preminula je 31. maja.

Fazio je imala skoro milion pratilaca na svom Instagram nalogu koji je ranije koristila da upozorava žene na opasnosti od operacija kojima žele da promene svoj izgled.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

NJen brat DŽordž Oliveira se nakon smrti sestre oglasio na društvenim mrežama.

- Momci, nažalost, naša ratnica je preminula. Hvala još jednom svima za podršku - napisao je brat preminule žene.

Oliveira je za njenu smrt okrivio stalne pritiske sa kojima se Ligija suočavala nakon što je počela da radi za televizijske mreže, prenosi Dejli mejl.

- Ušla je u veoma toksično okruženje koje traži savršenstvo. Pokušala je da se prilagodi traženom estetskom standardu. Operisala je nos i započela druge tretmane, ali nije razgovarala sa nama o tome - rekao je brat lokalnim medijima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

Oliveira je rekao da je porodica primetila promene koje je Fazio napravila na svojoj zadnjici, ali je to objašnjavala svojim režimom fitnesa.

- Prvo podizanje zadnjice uradio joj je lekar koji je odbio da nanese dodatni silikon kad mu je to drugi put zatražila. Onda je zatražila usluge od čoveka koji joj je ubrizgao injekciju u kući prijatelja - navodi Oliveria.

Fazio je imala probleme sa silikonima i 2021. godine. Tad je provela više od 100 dana u bolnici dok su lekari uklanjali silikon koji se proširio po njenom telu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

- Mogli smo da vidimo da joj nije dobro, međutim, nije bila negativna osoba, uvek je videla dobru stranu svega. Čak i kad su došle komplikacije zbog silikona i PMMA (polimetil metakrilata) videla je da može nešto da izvuče iz toga. Shvatila je da bi to mogla da bude njena misija - navodi ožalošćeni brat.

Ona je imala sedam operacija nakon prvog podizanja zadnjice.

- Uzimala je mnogo kortikosteroida. Imala je hiperkalcemiju i preopteretila bubrege. Morala je na dijalizu - rekao je Oliveria.

Dijagnostikovan joj je i gljivični endokarditis i lekari veruju da se bakterija možda proširila na mozak i izazvala moždani udar.

Do sada nije bilo hapšenja odgovornih za smrt influenserke.

BONUS VIDEO:

NOVA KUNG-FU ZVEZDA: Kineskinja Hui Jang prikazuje svoju veštinu i snagu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".