Mladi Rus Vladimir Popov (23) preselio se sa ocem u egipatsko letovalište Hurgadu i tada nije ni slutio kakva će ga strašna sudbina zadesiti. On je stradao u četvrtak u napadu tigraste ajkule, a ovom tragičnom događaju prisustvovao je i njegov otac, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Otišli ​​smo na plažu da se opustimo. Mog sina je napala ajkula. ​​Sve se dogodilo za nekoliko sekundi - rekao je Jurij Popov, otac žrtve.

Mediji su prvo objavili da je Vladimirova devojka uspela da pobegne iz mora nakon što je predator napao Vladimira, ali njegov otac kaže da to nije tačno. Prema njegovim rečima, tamo gde je bio Vladimir nije bilo nikoga ko bi mogao da mu pomogne.

- Kako je mogao neko da mu pomogne? Ta mašina za mljevenje mesa ga je napala za 20 sekundi. Povukla je mog sina pod vodu - rekao je nesrećni otac. On dodaje da je nemili događaj u kojem mu je stradao sin "zla sudbina" jer se, kako navodi, znalo da je plaža na kojoj su bili bezbedna. Do sada su se napadi dešavali samo na divljim plažama.

 

 

Jurij planira da kremira pronađene ostatke svog sina i da odnese njegov pepeo u njihovu rodnu Rusiju.

Napad se dogodio na plaži u Hurgadi. Dok se ajkula približavala, neko je počeo da viče: "Plivaj, plivaj! Brzo! Ajkula". Na snimku koji su snimili zgroženi posmatrači čuje se Vladimirov krik: "Tata, tata, spasi me!". Jedan od posmatrača sa plaže rekao je da je prvi put svojim očima video kako je ajkula nekoga ubila.

Ta ajkula je uhvaćena nakon napada. Na snimku koji je kasnije objavljen vidi se kako ubijenu životinju izvlače na obalu.

Egipatske vlasti potvrdile su da je telo ajkule predato na istraživanje kako bi se otkrili uzroci njenog ponašanja i utvrdili da li se radi o istoj onoj koja je napala u "nekoliko ranijih nesreća", prenosi Slobodna Dalmacija.

BONUS VIDEO:

NEBO U NJUJORKU POSTALO JE NARANDŽASTO: Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".