Zvezda serije "Mladi i nemirni" Bret Hedli, preminuo je u 93. godini života, prenosi "Daily Mail".

Kako se navodi, glumac je umro u sredu, a zvanični uzrok smrti još uvek nije saopšten.Tužnu vest je na društvenim mrežama objavila njegova drugarica Meri En Halpin.

 

 

- Teška srca moram da se oprostim od svog slatkog prijatelja Breta Hedlija - napisala je ona uz njegovu fotografiju.

Meri En, koja je inače fotograf, prisetila se i poznanstva sa poznatim glumcem.

- Bili smo na času glume i bili smo ona "loša deca" u razredu. Sedeli smo u poslednjim redovima i kikotali se. Nedostajaće mi razigrani i duboki razgovori sa njim, njegov smešni, koketni kikot i svetlucave oči. Učinio je svoj poslednji naklon i juče nas graciozno napustio - napisala je ona u dirljivoj objavi.

 

 

Rođen 25. septembra 1930. u Luisvilu, u državi Kentaki, Hedli se prilično rano odlučio za glumačku karijeru i studirao je dramu na Univerzitetu u Novom Meksiku. Glumio je u brojnim predstavama, filmovima i serijama, a gledali smo ga u ostvarenjima kao što su "Magični svet Diznija", "Lovci na snove", "Lutrija", "Bejb", "Lepotica i zver", "Kodžak", "Neverovatni Hulk", "Soba 2222" i drugim.

Najznačajniji trenutak u njegovoj karijeri desio se 1980. godine, kada postaje deo ekipe serije "Mladi i nemirni" i brzo postaje omiljeni junak među obožavaocima sapunica.

Foto: Instagram printskrin/darcyleec

 

 

Iako je napustio šou posle decenije 1991. godine, senzacionalno se vratio 1998. i proveo još godinu dana u seriji pre nego što ju je definitivno napustio.

BONUS VIDEO: