Objavljeno je da su u krhotinama male podmornice koja je eksplodirala u sekundi sat i po vremena pošto je zaronila ka olupini "Titanika" pronađeni i ljudski ostaci.

Zvaničnici su saopštili da je među krhotinama koji su izvađeni u Sent DŽounsu u Kanadi pronađen okvir za sletanje podmornice i zadnji poklopac. Najavljeno je da će lekarski tim sprovesti analizu pronađenih delova tela od putnika iz "Titana". Posle tragedije koja se dogodila prethodne nedelje američke i kanadske nadležne ekipe pokrenule su opsežnu istragu o faktorima koji su doveli do implozije podmornice.

- Tek treba da se uradi značajna količina posla kako bi se razumeli faktori koji su doveli do katastrofalnog gubitka "Titana" i kako se slična tragedija više nikada ne bi ponovila. Zahvalan sam na koordinisanoj međunarodnoj podršci za pronalaženje i očuvanje svih vitalnih dokaza na ekstremnim udaljenostima i dubinama - rekao je kapetan DŽejson Nojbauer.

Podsetimo, svih pet putnika na "Titanu" umrlo je 18. juna.

U "Titanu" su bili izvršni direktor kompanije "Oušn gejt" u čijem vlasništvu je bila podmornica, Stokton Raš, pakistanski milioner Šahzada Davud i njegov sin Sulejman Davud, britanski milijarder Hamiš Harding i francuski ronilac i istraživač Pol-Anri Naržole.

Foto: Profimedia, Fejbuk printskrin, Sky news printskrin

 

BONUS VIDEO:

NEBO U NJUJORKU POSTALO JE NARANDŽASTO: Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".