Pored navedenih serija  je igrao i u "Zoni Zamfirovoj", "Dinastija Obrenovići", ali je dobijao manje uloge u još nekoliko serija. LJubomira nismo videli skoro dve decenije na malim ekranima. Nedavno je na društvenim mrežama izašao snimak na Jutjubu kako peva na jednoj proslavi. Vreme je uticalo na njega, sed je i mršav, ali je energija ostala ista. Ipak, brojni TikTokeri ne mogu da veruju da je to Boško Divljak koji je u seriji "Porodično blago" zatvorenik koga se svi bezrazložno plaše i koji ima sumanut pogled. 

O LJubiši se vrlo malo zna. Poznato je da je radio u pozorištu u Leskovcu i Novom Sadu, kao i da je prvak je Šabačkog pozorišta. Kao vođa i osnivač NDA "Veselo majmunče", sa svojom školom glume dobijao nagrade kao reditelj i pisac. Režirao je za decu predstave: “Pepeljuga”, “Natalija i gusari” i “Trnova ružica”. Za iste predstave je napisao tekstove kao i za predstavu “Bajka o bajatom pasulju”.

 

 

Dobitnik je brojnih pozorišnih priznanja:

– Dve nagrade na festivalima “LJubiša Jovanović”. Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana "Ćelava pevačica" i Ligurio "Mandragola".

Četiri nagrade za glumu na Festivalima "Joakim Vujić" Nagrade za najboljeg mladog glumca za ulogu mladića "Tuđa žena i muž pod krevetom". Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana  "Ćelava pevačica", Ligurio "Mandragola" i "Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi".

Retko ko zna da je i njegov sin Strahinja krenuo njegovim stopama i da je igrao u seriji "Selo gori, a baba se češlja".

(Objektiv)

 

BONUS VIDEO: