Događaj organizuje Udruženje veterana 63. padobranske brigade, u saradnji sa veteranskim udruženjima iz Republike Srbije i Republike Srpske, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ovom prilikom, predviđeno je da se učesnici, noseći srpsku zastavu dugačku 50 metara, spoje na sredini mosta.

Svečanosti će, prisustvovati oko 120 veterana iz Republike Srbije i Republike Srpske.

Prisustvovaće i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mile Karanović, navodi se u saopštenju.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Praznik je simbolično ustanovljen da bi se proslavio datum Proboja solunskog fronta.

Praznuje se od 2020. godine.

Vučić čestitao praznik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas fotografiju srpske zastave i čestitao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji Srbija i Republika Srpska obežavaju kao zajednički praznik.

- Srbijo, srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - napisano je na fotografiji srpske zastave, koju je Vučić objavio na Instagram nalogu "avucic".

 

 

Vučić je čestitku građanima Srbije povodom praznika uputio i sinoć iz Budimpešte.

- Moramo da slavimo našu zastavu, našu crveno-plavo-belu trobojku, naše pretke koji su nam ostavili otadžbinu, kako bismo umeli da cenimo budućnost naših potomaka, zbog kojih sve radimo - rekao je predsednik Srbije.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obeležen danas centralnom manifestacijom u Nišu, kojoj će, kako je najavljeno, prisustvovati i predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".