Jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju igra Stiven Mur, koji je oženio glumicu Jelena (devojačko Grujičić).

- Američki fudbal je bio moja prva ljubav. S vremenom sam ga voleo manje, a performans sve više. Već na prvoj godini medicine, na času hemije, zatekao sam sebe kako gledam u tablu i ponavljam isti skeč dok se 400 ljudi iza mene smeje. Svidelo mi se i nasred časa sam se pokupio i napustio studije medicine, pričao je Stiven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Moore (@jele_moore)

Ratna drama inspirisana istinitim događajima, "Heroji Halijarda" neispričana je priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti... U proleće 1944. godine, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao "Operacija Halijard". Stiven je profesorica glume bila Mirjana Joković.

- Igram Edvarda Volša. NJegov avion se srušio u Srbiji, na putu ka Rumuniji, pa je zbrinut u srpskoj porodici, ispričao je glumac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Moore (@jele_moore)

Stiven je oduševljen saradnjom s našim glumcima.

"Mislio sam da znam kako se glumi pre nego što sam počeo da radim s Petrom, Žarkom, Nelom Mihailović i Ninom Nešković. Ipak, nakon ovog iskustva, naučio sam kako da glumim dobro. Laušević i Božović su iz nekog drugog vremena, njihov stil glume ne može da se uporedi sa onim što se danas podrazumeva pod našim poslom", ispričao je glumac.

Jelena je ispričala kako je počela njena ljubav.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Moore (@jele_moore)

- Upoznali smo se na fakultetu baš kad je počela pandemija pa je naše školovanje prebačeno u onlajn format. Pošto je Los Anđeles bio veoma rigorozan po pitanju mera, obustavljena su snimanja, nismo mogli da šetamo, odlučili smo da dođemo u Srbiju i eto, dve godine kasnije, i dalje smo ovde. Ovde smo se i venčali, ali smo pravili i zabavu u Americi, gde se vraćamo krajem godine, kad završimo projekte na kojima radimo. Planiramo da radimo i nešto zajedno, scenario je pisao Stiven, a priča će povezati Ameriku i Srbiju, baš kao što ih povezuje i naš brak, otkrila je glumica.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".