Premijera još nije bila, a oko novog filma Radoša Bajića se već lome koplja u regionu. Prvo prikazivanje "Heroja Halijarda" zakazano je za 10. oktobar u Beogradu, a posle objavljivanja trejlera, na nedavno završenom festivalu "Sarajevo film" tamošnji mediji su to ostvarenje već ocenili kao "promociju četničkog projekta".

Deo glumačke postave filma "Heroji Halijarda" je i Boda Ninković koji tumači lik kmeta Janka, a on i sam kaže da očekuje kako će tek biti ideoloških rasprava.

- Dugo smo radili na filmu i vrlo temeljno. Priči smo pristupili ozbiljno, jer je i stvar vrlo ozbiljna. Po trejleru sam video da nas očekuje veoma uzbudljiv film, koji će verovatno tek dovesti do ideološke rasprave.

Foto: ATA images

 

 

Bona smatra da nema poente da se i dalje ljudi dele na partizane i četnike.

- To je katastrofa. Razlog tome je što ne želimo da zađemo u istoriju i sagledamo čitavu priču iz svih uglova. U prošlosti su se događale različite stvari, i jedni i drugi su grešili i bili u pravu. Ne stajem na stranu ni jednih ni drugih, sve što se događalo je bilo pod drugačijim okolnostima od onih u kojima živimo danas. Dok ne raščistimo s prošlošću, ne možemo da nastavimo dalje. Bojim se da se istorija zloupotrebljava za manipulaciju, a to uopšte nije dobro. Kao što nije dobro da se delimo na partizanovce i zvezdaše - izjavio je Ninković za "Kurir".

BONUS VIDEO: