Премијера још није била, а око новог филма Радоша Бајића се већ ломе копља у региону. Прво приказивање "Хероја Халијарда" заказано је за 10. октобар у Београду, а после објављивања трејлера, на недавно завршеном фестивалу "Сарајево филм" тамошњи медији су то остварење већ оценили као "промоцију четничког пројекта".

Део глумачке поставе филма "Хероји Халијарда" је и Бода Нинковић који тумачи лик кмета Јанка, а он и сам каже да очекује како ће тек бити идеолошких расправа.

- Дуго смо радили на филму и врло темељно. Причи смо приступили озбиљно, јер је и ствар врло озбиљна. По трејлеру сам видео да нас очекује веома узбудљив филм, који ће вероватно тек довести до идеолошке расправе.

Фото: АТА имагес

 

 

Бона сматра да нема поенте да се и даље људи деле на партизане и четнике.

- То је катастрофа. Разлог томе је што не желимо да зађемо у историју и сагледамо читаву причу из свих углова. У прошлости су се догађале различите ствари, и једни и други су грешили и били у праву. Не стајем на страну ни једних ни других, све што се догађало је било под другачијим околностима од оних у којима живимо данас. Док не рашчистимо с прошлошћу, не можемо да наставимо даље. Бојим се да се историја злоупотребљава за манипулацију, а то уопште није добро. Као што није добро да се делимо на партизановце и звездаше - изјавио је Нинковић за "Курир".

БОНУС ВИДЕО: