Mira Adanja Polak važi za jednu od najboljih novinarki sa naših prostora, a svoj profesionalni uspeh umnogome duguje upornosti i istrajnosti.

Kad priča o porodici, kaže da su joj te osobine bile od pomoći i kao ženi, jer je osam spontanih pobačaja nije nateralo da odustane od materinstva.

Tek kad je zatrudnela deveti put, uspela je da iznese trudnoću do kraja i rodila sina Marka. Danas ima i troje unučića, a porodicu uvek stavlja na prvo mesto.

Foto: D. Milovanović

 

 

− Mislim da sam bila dobar roditelj. Onako kako su vaspitavali mene, sestru i brata, tako sam i ja vaspitavala svoje dete. Teško je odupreti se modelu koji ste dobili od roditelja, a nešto, pravo da vam kažem, i ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo štogod morala da osavremenim, ali u osnovi to je to. Poštovala sam sinovo pravo na sopstveno mišljenje, nisam mu se mešala u život, nisam naturala savete, nastojala sam, a i danas se trudim, da mu pomognem kad god to od mene zatraži − govorila je Mira na temu roditeljstva.

− Moj sin Marko je isti otac, ali je zato unuka Lara ista ja. Jedva čekam da me zameni – pohvalila se svojevremeno ponosna baka da ima naslednicu u profesiji.

(Pulsonline)

BONUS VIDEO: