Tela su dopremljena pogrebnim vozilima Kosovske Mitrovice, a porodice su juče prvi put videle svoje najmilije, dopremljene, kako saznajemo, u vrećama i pokrivene čaršavima.

U obližnjoj kapeli članovi porodica, kako i nalažu naši pravoslavni običaji, svoje najmilije su doterali, presvukli, da bi ih potom poslednji put odvezli do svojih kuća.

Malobrojne novinarske ekipe bile su na putu ispred kapele, gde su neposredno pre dopremanja tela defilovala vozila tzv. kosovske policije, Euleksa i Kfora. Tešku, mučnu tišinu u kapeli i oko nje juče su prekidali samo jecaji i tihi razgovori novinara i okupljenih građana.

Foto: D. Zečević

 

 

- Prolaze samo da izvide situaciju - komentarisao je jedan od građana gledajući policijska vozila. Kaže da se velika nepravda slila na ubijene Srbe, njihove porodice, ali i čitav srpski narod van Kosova i Metohije.

- Od 1999. godine i dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju Srbi su ubijani, ugnjetavani, terorisani... Nemaju slobodu kretanja, proterani su sa svojih ognjišta, iz kuća, stanova, gradova, sa radnih mesta.... I na sve to ta međunarodna zajednica nije reagovala, niti je to taj demokratski svet želeo da vidi i čuje. Kada su Albanci iz šuma ubijali vojnike i policijace tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, regularne države i regularne formacije, oni su bili "oslobodioci". A kada se Srbi bore za svoja prava, kada hoće da zaštite svoje porodice od terora Prištine, onda su "teroristi" - kaže revoltirano jedan od sagovornika ne želeći da mu spominjemo ime.

LJutito dodaje da svi na svetu imaju pravo da se bore za svoja osnovna ljudska i demokratska prava i da uređuju svoje živote osim Srbi sa Kosova i Meothije koji su taoci Kurtijeve vlasti, ali i međunarodnih misija.

- Strašno je i prestrašno kojem smo teroru izloženi godinama. To se više ne da trpeti, jer tzv. kosovska policija na svakom koraku demonstrira silu. Eto vidite, i malo pre koliko je njihovih vozila prošlo dok očekujemo tela naših ubijenih komšija - zaključuje sagovornik. 

(Novosti)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".