"Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohiji svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku, danas na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen i lišen slobode Lazar Janićijević, i odveden u nepoznatom pravcu.

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca na prelazu, niti im je predočen razlog za njegovo lišenje slobode. U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se nalazi gospodin Janićijević. Ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikrivenouz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju.

Sada je više nego jasno da je Srpski narod pred očima KFOR-a, Euleksa, UNMIK-a i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima", navedeno je u zvaničnom saopštenju. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".