Kadirov je to saopštio na svom kanalu na Telegramu nakon proširenog sastanka u vladi Čečenije.

Ajšat Kadirova je ranije bila regionalni ministar kulture. NJenu kandidaturu predložio je predsednik vlade Muslim Hučijev.

- Podržao sam predlog Hučijeva. Ajšat Kadirova je dala veliki doprinos unapređenju aktivnosti regionalnog ministarstva kulture - rekao je Kadirov.

Dosadašnji zamenik premijera Musa Dadajev ubuduće će voditi ministarstvo kulture.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov napomenuo je da kadrovske odluke u regionima donose njihovi šefovi.

Foto: Telegram printskrin/Kadyrov_95

 

- To je kadrovsko imenovanje unutar regiona i prerogativ šefa regiona. Ramzan Kadirov koristi prerogativnost - rekao je Peskov.

Najstarija ćerka Ramzana Kadirova istovremeno je dobila titulu "Narodni umetnik Čečenije" i orden "Za zasluge prema otadžbini" II stepena za doprinos razvoju ruske kulture i umetnosti i za višegodišnju kreativnu aktivnost.

Foto: Telegram printskrin/Kadyrov_95

 

Ajšat Kadirova rođena je 31. decembra 1998. godine.

Završila je Čečenski državni univerzitet, a od 2016. godine bila je direktorka modne kuće Firdavs. Imenovana je 2020. godine na poziciju prvog zamenika ministra kulture Čečenije, a od 2021. godine i za ministra.

Kadirov je krajem jula imenovao Ajšatinog muža Višana Macueva na mesto zamenika premijera koji će sada verovatno dobiti novu funkciju.

Drugi Kadirov zet, Adam Alhanov, takođe je na funkciji zamenika premijera. Oženjen je Kadirovom ćerkom Kadizat koja sada vodi odeljenje za predškolsko obrazovanje u kancelariji gradonačelnika Groznog.

Ramzan Kadirov inače ima desetoro dece sa tri žene dok je usvojio još dva dečaka.

(Moscow Times)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".