Podsetimo, nesrećnog vozača su prvi primetili neki od maturanata koji su zatim obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je reč o srčanom udaru.

Vozači autobusa se pre puta proveravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Prema izjavi lekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je verovatno da je vozač možda već nekoliko dana osećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Maturanti, koji su još u šoku, čekaju da agencija organizuje zamenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova deca primetila da se vozač nije osećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, kako kažu, videli su da je klonuo glavom i da se nije pomerao. Dežurni lekar, koji je u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok se čekala Hitna pomoć.

Kako mediji saznaju od nekolicine roditelja, maturanti su uplašeni, nekoliko devojčica je plakalo.

- Roditelji su takođe uplašeni jer je oko 100 dece krenulo iz Sremske Mitrovice na ovu ekskurziju. Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se desilo baš našoj deci. Deca su nam nagovestila da su primetila da je vozač u trpezariji hotela izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo za sada sve informacije, ali smatramo da se provere moraju rigoroznije sprovoditi. Deca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sedimo u kući i jedinu utehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu kada čuješ ovakvu vest - priča jedan od roditelja.

Đaci Medicinske škole iz Sremske Mitrovice sada čekaju da agencija pošalje druga dva vozača, da li će nastaviti put, još uvek nije poznato.

Ekskurzija mitrovačkih maturanata se realizuje preko novosadske agencije i trebalo je da traje pet dana.

BONUS VIDEO:

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".