Autobus sa 42 sedišta bio je na putu za južni grad DŽamu iz grada Kištvara kada je skrenuo sa puta i pao u klisuru duboku oko 200 metara, rekao je Harvinder Sing, civilni administrator, prenosi Asošiejted pres.

Sing je rekao da su povređeni prebačeni u obližnje zdravstvene ustanove, dok su neki u kritičnom stanju prevezeni u bolnicu u DŽamuu.

Tačan uzrok nesreće nije odmahza sada poznat, ali je policajac Sunil Gupta rekao da je autobus bio pretrpan i da je išao neprilagođenom brzinom. On je rekao da je naložena zvanična istraga.

Indijski premijer Narendra Modi izrazio je na društvenoj mreži X (Tviter) saučešće porodicama žrtava i najavio novčanu pomoć od oko 2.400 dolara svakoj od porodica žrtava i oko 600 dolara za svakog od povređenih. Indija ima jednu od najvećih stopa smrtnosti na putevima u svetu, sa stotinama hiljada ljudi ubijenih i povređenih godišnje.

Za većinu nesreća krivi se nesavesna vožnja, loše održavani putevi i stara vozila. Prošle godine, viseći most sa kablovima srušio se u reku u zapadnoj indijskoj državi Gudžarat, kada su poginule najmanje 132 osobe u jednoj od najgorih nesreća u zemlji u poslednjoj deceniji.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".