Pevača Slavka Banjca neko vreme nismo imali prilike da vidimo, jer je morao da se povuče sa scene. Razlog za to je, prema njegovim rečima, dosta mračan. Izgleda da je pred njim bio ultimatum koji su mu dali neki "opasni" ljudi, ali nikada nije otkrivao detalje, preneli su domaći mediji. Banjac je naglasio, da kada bi ispričao celu istinu o svom povlačenju sa scene - "Srbija bi gorela", pa tom izjavom zaintirgirao javnost.

Foto: Jutjub printskrin/Slavko Banjac

 

 

Zbog njegovog iznenadnog nestanka 1995. godine, na vrhuncu karijere, pričalo se da mu je lice unakaženou saobraćajnoj nesreći, a Banjac je to porekao. U trenutku svoje najveće popularnosti često je nastupao sa Vesnom Zmijanac, sa kom je i snimio veliki hit "Ja imam nekog a ti si sam". Vesna je ostala pravi prijatelj i štitila je njegovu bezbednost.

Pevač se u javnost vratio tek nedavno, i tada priznao da je bio prisiljen da se odrekne karijere usled ozbiljnih pretnji kako bi sačuvao svoj život, ali i bezbedost svoje porodice, iako je muzika bila jedino čime je ikada želeo da se bavi.

Foto: Jutjub printskrin/Vesna Zmijanac

 

 

- Nije to moj hir bio što sam se povukao iz muzike, to je nešto što ja više nisam mogao da kontrolišem, a život je bio u pitanju, moj i moje porodice, tako da u tom trenutku nije bilo kompromisa. Znam da sam čist kao suza, ali želje nekih tamo ljudi se nisu uklapale s mojim životom, a ja sam samo želeo da pevam - dodao je Banjac za Kurir.

Iako se nije oglasila ovim povodom, mnogi misle da je Vesna sve znala i štitila kolegu, jer mu drugačije nije mogla pomoći. On priznaje da se njih dvoje često čuju i pričaju i da sada u planu imaju i novu saradnju, pošto im je hit koji su snimili pre decenije godina postao evergrin.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Slavko Banjac Official

 

 

Slavko je na estradi bio aktivan svega desetak godina i za to vreme snimio čak šest albuma. U tim danima bio je veoma popularan među devojkama, a pričalo se da je bio u velikoj ljubavi sa sestrom proslavljenog vaterpoliste sa kojom je dobio dete. Sin je završio fiziku, master i doktorske studije sa ocenomdeset, sa ocem je sada u dobrim odnosima, ali i dalje nosi prezime majke, uglednog kardiologa.

BONUS VIDEO: