Ruskinja Anastasija, koja je u Srbiju došla zajedno sa svojim suprugom, otkrila je na svom TikTok profilu da radi kao programer i da, zbog svog plana da u Beograd ostane duže, redovno uči i srpski jezik.

Objašnjavajući u kratkim videima svoj život u Beogradu, dotakla se i Srba i njihovih osobina. Takođe, priznala je i šta joj jedino nedostaje iz Rusije dok je u Srbiji.

- Ćao svima, želim da podelim sa vama šta je to što me iznenađuje kod srpskog naroda. Najpre patriotizam i ljubav prema svojoj zemlji. Svaki Srbin priča samo dobre stvari o svojoj zemlji, iako možda zna za neke nedostatke. Za vas, vaša zemlja je najbolja - rekla je ona.

Iako je odmah potom kroz šapat upitala: "Ali koji to nedostaci mogu biti u Srbiji?", nastavila je da priča o drugoj stavci koja joj se sviđa kod nas.

- Drugo, mnogo znate o Rusiji i Rusima. Za mene, to je bila sramota kad sam shvatila da ja sama ništa ne znam o Srbiji, a mnogi od vas znaju ruski jezik, rusku literaturu i još mnoge stvari o mojoj zemlji - priznala je ona.

Jedno bi rado naučila od nas

A onda se dotakla jedne naše navike koja joj se najviše sviđa i koju bi najradije usvojila odmah.

- Vi znate da živite polako i da uživate. To su stvari koje želim da naučim od vas, da radim stvari polako i da uživam u svakom trenutku svog života - rekla je Anastasija.

U nekom od svojih ranijih videa ova Ruskinja priznala je da joj u Srbiji samo jedna stvar nedostaje - sneg.

Kako je objasnila hladno vreme i sneg je nešto što obožava a što u Beogradu još nije imala sreće da vidi.

BONUS VIDEO:

(Blic)