Punjene paprike Prija rado sprema svojim najmilijima, a kada „zagusti” u pomoć joj uvek priskače majka Borka Mihajlović.
- Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći preko video-poziva - poručila je pevačica.
Sastojci
600 g mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 100 g pirinča 1 jaje 1 kašika aleve paprike 2 paradajza 12 paprika babura 1 kašika brašna 0,5 l paradajz soka malo ulja malo soli biber suvi biljni začin
Punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović
Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu.
Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza.
Ređati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.
Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta.
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".