Dragana Mirković uskoro se vraća koncertnim aktivnostima, pa će prvo druženje s publikom imati 12. januara u Tuzli, nakon što je otkazala sve obaveze krajem prošle godine zbog smrti svekrve Marte Bijelić.

Pravoslavni Božić proslaviće s porodicom u Beču, kako je rekla u razgovoru za Kurir, a najavila je i druge poslovne planove.

Foto: ATA images

 

 

Prošla godina vam se, nažalost, završila smrtnim slučajem u porodici. Znamo da je to uticalo na promenu vaših poslovnih planova, a koliko je uticalo na promenu planova kada su praznici u pitanju?

- Tužne vesti zatekle su me usred završnih priprema za koncerte u Beogradskoj areni i odmah sam u dogovoru sa organizatorima pomerila termine. Prosto, smatrala sam da u tom trenutku nije vreme za pesmu, da mi je mesto uz moju porodicu, iako znam da je moja pokojna svekrva Marta izuzetno volela to što ja pevam i da bi njena želja bila da se ništa ne otkazuje. Pratila sam svoje srce i osećaj, i znala sam da ne bih mogla da budem srećna kao što bi koncert to od mene zahtevao. Znam da su mnogi razočarani, da su planirali put i odmore prema mojim koncertima i žao mi je zbog toga, ja ću se tokom ove godine potruditi da im to nadoknadim na sve moguće načine. Sve ovo dovelo je do toga da smo i katolički Božić i Novu godinu dočekali zajedno, a tako će biti i za pravoslavni Božić.

Foto: ATA images

 

 

Kako ćete ove godine obeležiti Božić zbog svega što se desilo? Da li ćete biti kod roditelja u Kasidolu, što ste činili prethodnih godina?

- Biće nešto drugačije ovoga puta jer definitivno ostajem u Beču. Dekorisaću kuću kao i uvek, otići ću do crkve, ispoštovaćemo sve običaje svečano i dostojanstveno.

(Kurir)

BONUS VIDEO: