Naime, on je u svom automobilu krio 17 stranih državljana. Policija je saopštila da je juče oko 21.30 u Velikoj Jamničkoj patrola uočila automobil stranih oznaka za koji je kasnije utvrđeno da mu je istekla vozačka dozvola, a sumnjaju da se u njemu prevoze migrant.

Kada je vozač skrenuo na put u Bratini, policajci su nastavili da voze za njim, ali ih je on uočio, pa je nakon krivine skrenuo na makadamski, a potom na šumski put gde je bilo mokrog blata, zbog čega je naleteo na drvo.

Pošto je udario u drvo, vozač je izašao iz vozila i pobegao kroz šumu, dok su policijski službenici u vozilu zatekli 17 stranaca, pa su odmah organizovali dolazak hitne pomoći.

Pronašli ga mrtvog

U policiji kažu da su stranci pregledani i da je njih 12 prevezeno u zagrebačke bolnice. Tamo je utvrđeno da su tri maloletnika lakše povređena, kao i sedam odraslih osoba, dok je jedna osoba teže povređena i zadržano na lečenju. Za drugu osobu nije poznata kvalifikacija povreda.

Policijski službenici su pretresom terena, nedaleko od lica mesta, pronašli muškarca za koga se pretpostavlja da je upravljao vozilom i koji je, naletevši na drvo i napustio vozilo, preminuo nedaleko od lica mesta, kako je utvrđeno iz hitne medicinske službe.

Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjem državljaninu Srbije, saopštila je policija i dodala da su strani državljani privođeni u službene prostorije gde su izrazili nameru da podnesu zahtev za međunarodnu zaštitu.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: