Prema dostupnim podacima, Uprava policije trenutno sumnja da je motiv za izvršenje ovog zločina "akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim problemima člana porodice, dečaka koji je tragično preminuo".

Vera D. je predavala maternji jezik u O.Š. "Sutjeska" u Podgorici, a prema navodima bila je među omiljenim profesorima kod đaka, uvek vedra i nasmejana.

Kako navode tamošnji mediji, porodična tragedija dogodila se pola sata nakon ponoći.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je M. D. bio njihov penzionisani službenik, dok je V. D. bila prosvetni radnik.

 

- Na licu mesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz sudelovanje veštaka balističke struke i službenika Ođeljenja bezbednosti Podgorica - saopšteno je iz policije.

Kako navode, prema za sada raspoloživim informacijama pištolj koji je korišćen kao sredstvo izvršenja ovog dela je bio u privatnom posedu.

Ko je bivši inspektor koji je ubio porodicu pa presudio sebi 

M. D. nekadašnji inspektor Odseka za borbu protiv droge i krijumčarenja u Podgorici sinoć je nakon svađe presudio svojoj supruzi V. D. i njihovom sinu M. D., a potom izvršio samoubistvo.

O inspektoru koji je sinoć počinio jezivi zločin, nekada se pisalo u superlativu, a bio je čak i heroj u novembru 2017. godine pa čak i nagrađivan od strane MUP Crne Gore.

On je tada, kako su pisali crnogorski mediji, na ulici sprečio lopova da opljačka sugrađanku na ulici.

- Skočio je na razbojnika koji ga je tom prilikom izbo nožem i naneo mi povrede u predelu natkolenice i kolena - pisali su tada lokalni mediji.

Tada su bili i tekstovi u crnogorskim medijima da je M. D. nagrađen za ovaj svoj podvig. Takođe, u kućnoj poseti nakon povređivanja bili su mu i tadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore i direktor Uprave policije Crne Gore.

 

"Čula se buka, a potom i pucnji"

Neutešne komšije navode da nisu mogli ni da pomisle da dogodila ovakva tragedija.

- Čula se buka iz svađa iz njihovog stana, a potom i pucnji, ali nismo ni pomišljali da se desila ovakva tragedija. Ovo je nezapamćeno, ne možemo sebi da dođemo čitavo jutro. Bili su normalna porodica, on policajac u penziji a žena prosvetni radnik. Imali su možda problema ali ništa ne može da bude razlog ovog užasa koji se dogodio - kažu komšije koje takođe žive u Trebinjskoj ulici.

U kući bila i ćerka?

Prema još uvek zvanično nepotvrđenim informacijama u trenutku zločina se u stanu nalazila i kćerka, koja je uspela da pobegne iz stana. Ovaj podatak još uvek crnogorska Uprava policije nije potvrdila u svom saopštenju.

Podsetimo, kako su komšije ispričale za medije, iz njihovog stana se sinoć čula buka.

- Ubrzo su se začuli u pucnji. Isprva nismo znali da se dogodio zločin, iako je sve naslućivalo na to. Šokirani smo što je M. D. to uradio, jadni oni - kaže komšija ova porodice.

- Svađa je bila žučna, i uglavnom su se čuli glasovi roditelja, a ponekad i glas dečice. U jednom trenutku je uzeo oružje i počeo da ubija svoje ukućane, a njegova ćerka kad je videla kako je otac ubio majku i brata u pidžami je navodno, iskočila kroz prozor i na taj način je uspela da se spase.

Kako se dalje navodi, ona se povredila prilikom skoka, ali je uspela da pobegne i pozove pomoć.

- Jadno dete... Gledala je kako joj otac ubija majku i brata. M. D. je potom ubio i sebe - kaže on.

Dvostruko ubistvo i samoubistvo izvršeno je vatrenim oružjem, koje je bilo u legalnom posedu M. D.

SOS telefon osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja i bez knjižice bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

BONUS VIDEO:

NIJE SE JAVIO, VEĆ SU UPUCANI Pričao sam s Arkanom neposredno pred ubistvo, video mrtve pre policije

(Blic, Kurir)