Svetski poznat glumac, Miloš Biković, našao se na meti ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova koje ga je optužilo za "genocid i kršenje međunarodnog prava".

Biković se uopšte nije oglašavao na ovu temu, a danas se prvi put pojavio u javnosti nakon sramnih optužbi na njegov račun.

 

Foto: Profimedia

 

 

Naime, Miloš se trenutno nalazi na sedamnaestom Međunarodnom filmskom festivalu Kustendorf, koji je tradicionalno svake godine održava na Mećavniku, a danas će biti premijerno prikazan njegov film "Hoću muža", čija je rediteljka Ruskinja, Sonja Karpunjina.

Podsetimo, Biković koji je dobio ulogu u trećoj sezoni HBO serije "Beli lotos" našao se na meti Ukrajinaca koji napadaju i američku pretplatničku televizijsku mrežu. 

- Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa - objavilo je Ministarstvo na društvenoj mreži Iks.

 

 

Objavu prati montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije.

Pitanje koje je ovim putem upućeno kompaniji HBO koja je označena u objavi kijevskog Ministarstva glasi:

- Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo? - glasilo je pitanje.

BONUS VIDEO: