Kako je "Avaz" pisao, dečak se samopovredio za to vreme, reagovala je i policija.

- Sam događaj nije bio nimalo bezazlen. Incident se desio u muškoj svlačionici. Dečak je izvadio skalpel i počeo da maše njime prema dečacima imitirajući lika iz igrice "Granny" i govoreći "ja sam lud". Srećom je promašio trojicu dečaka, jedan je uspeo da pobegne u WC i sakrije se. U naletu prema vratima od toaleta, dečak sa skalpelom je sebe, nažalost, povredio - presekavši sebi tetivu. Nastala je vriska i haos, krv je prskala na sve strane.

Na sreću nema drugih povređenih i nažalost dečak je povredio samo sebe - rekla je majka jednog od dečaka iz svlačionice za Avaz.

- Nažalost, škola je pokušala da prikrije događaj i nedavanjem pravih, tačnih i blagovremenih informacija dovela u situaciju da u medije ode netačna, da se u grupama dele poluinformacije i da mi kao roditelji nagađamo šta se desilo, zavisi od toga od koga smo čuli. Svi, kao roditelji, zaslužujemo da znamo pravu istinu i uradimo sve kako se ovakve stvari nikada ne bi ponovile - kazala je majka jednog od dečaka.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

BONUS VIDEO:

NAKON ŠTO JE KOD OSMAKA PRONAĐEN NOŽ - Slavica Đukić Dejanović stigla u Osnovnu školu "Ribnikar"