Naime, tekstopisac i kompozitorka Aleksandra Sara Milutinović i kompozitor, izvođač i producent Marko Kon, gostovali su u jutarnjem programu na K1 gde su komentarisali buru koja se podigla oko Beovizije 2024.

Foto: RTS Printskrin, Jutjub printskrin/ RTV Pink Official

 

 

Oni su komentarisali dva najveća favorita ove godine, Teya Doru koja je pobedila i odnela najviše glasova od strane žirija, i Breskvicu koja je završila na drugom mestu i koja je osvojila najviše glasova od publike.

- Jedna je izrazito profilisana da zvuči kao etno, na taj neki juznjački melos i ritam, a druga pesma je više u narativu i emociji dotakla naš iskonski deo duše - rekla je Sara.

Foto: Jutjub printskrin/ K1 Televizija

 

 

- Što nije "Ramonda" patriotizam ako znamo šta je, kako smo došli do toga da ona nije, a "Gnezdo orlovo" jeste? pitao je voditelj.

- Desila se polarizacija u jako nezgodnom političkom trenutku, možda su se ljudi i zbog toga na srčaniji način opredili za favorita. Vidimo iz samog izbora da je to bilo vrlo blizu i ne bi pogrešili šta god da je otišlo - objasnila je Sara.

- E ovako, to se hiljadu puta do sada desilo, svaki put imamo nekoga ko... Naš izabrani predstavnik nikad nije bio po volji svih. Takmičila se nekad i Lepa Brena, bila je favorit naroda, pa nije otišla. Teodora će nositi srpsku zastavu, a čim ima zastavu ima i politike. To je festival lakih nota, mislim... - rekao je Marko Kon.

- Od svih pesama na zvaničnom kanalu izraelska i srpska imaju zaključane komentare na Jutjubu. Izraelska zna se zbog čega, a srpska - zbog komentara Srba (smeh) - dodao je Kon.

Foto: Jutjub printskrin/ K1 Televizija

 

 

- Za koga bi ti glasala? - pitao je voditelj Saru.

- Za Teya Doru, to je pesma koja je meni lično bila favorit, što ne znači da ne bih Breskvici dala neki glas. Kad sam ja bila član žirija, Hurricane ne bi otišao da nije bilo stručnog žirija, nego bi po glasovima publike otišao Andrija Jo - rekla je Milutinovićeva.

(Blic)

BONUS VIDEO: