Policija je izvršila raciju i uklonila 34 tela nakon što je prošle nedelje izražena zabrinutost zbog ponašanja nezavisnih direktora za sahranu, dok su otac i ćerka identifikovani kao — Robert Buš (46) i Saski Buš (23).

Policija Hambersajda istražuje firmu nakon izveštaja o zabrinutosti oko "procesa skladištenja i upravljanja koji se odnose na brigu o pokojnicima".

Kompanija je dve godine bila na ivici da bude izbrisana iz registra preduzeća.

 

 

"Najbolja dostupna usluga"

Računi firme trenutno kasne, a kompanija je dobila peto javno upozorenje da se suočava sa "prinudnim brisanjem". Pogrebnik je od januara 2022. godine dobijao upozorenja da će započeti postupak za gašenje preduzeća i obavestiti poverioce da ne izmiruje svoje finansijske obaveze.

U svakoj prilici firma je dobila odgodu i postupak obaveznog brisanja je prekinut.

 

 

Na svojoj veb stranici pogrebno preduzeće obećava "najbolju dostupnu uslugu i negu".

 

 

Nekoliko tela je prebačeno iz prostorija na Hesl Roudu u Halu u mrtvačnicu lokalnih vlasti u Halu, saopštila je policija Hambersajd.

- Možemo potvrditi da su muškarac od 46 godina i žena od 23 godine uhapšeni zbog sumnje da su sprečili zakonito i pristojno sahranjivanje, prevaru lažnim predstavljanjem i prevaru zloupotrebom položaja i da ostaju u policijski pritvor u ovom trenutku - naveo je pomoćnik načelnika policije, Tom Mekohlin.

Opsežna istraga je u toku, naveo je pomoćnik, kojom će se utvrditi sve malverzacije u vezi sa ovim slučajem.

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO: