Kamera na dubrovačkom Stradunu snimila je trenutak potresa, a na Fjesbuk stranici dubrovačke televizije Libertas objavljen je video podrhtavanja.

- Ovako se jutros tresao Stradun! - piše u opisu snimka, a u komentarima je dobro primećeno kako je potres trajao neobično dugo.

"Po ovome je trajalo oko 25 sekundi???", pita jedna gospođa, a druga joj odgovara: "Mislim da je ceo minut".

Prema prvim informacijama, epicentar je bio uz samu granicu Crne Gore i BiH, nedaleko od Gacka, 28 kilometara od Nikšića. Procenjena dubina je oko deset kilometara, a osetio se u Dalmaciji, Hercegovini i Srbiji.

Potres se osetio širom Dalmacije, posebno na dubrovačkom području, ali izveštaj dolazi i iz Splita i Šibenika, objavili su lokalni mediji. Na aplikaciji EMSC-a većina svedoka upravo navodi kako je potres bio dug i snažan.

U međuvremenu stižu i prvi izveštaji o štetama.

Predsednik Mesne zajednice Krstac Dragoljub Manojlović rekao je za crnogorske medije da je materijalna šteta pričinjena na Goliji, gde je bio i epicentar potresa (selo Čarađe).

"Miladinu Manojloviću je srušena štala, a svako golijsko selo me zove da su im kuće i štale popucale, da ima dosta oštećenih krovova. Na putu Nikšić - Krstac ima nekoliko odrona", rekao je Manojlović.

Zbog odrona, koji je prouzrokovan potresom, do ranih jutarnjih sati za saobraćaj je bio zatvoren put prema graničnom prelazu Krstac. Meštani su rasčistili put kako bi pripadnici policije mogli da prođu. Na više deonica lokalnog puta u Goliji, gde živi oko 130 porodica, takođe su odroni.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO: