Amelija Barnham je u prošlosti osvojila nekoliko novčanih iznosa u ukupnoj vrednosti od 23.600 funti (nešto više od tri miliona dinara) i trošila je 60 funti (oko osam hiljada dinara) nedeljno na srećke.

Nakon njenog poslednjeg dobitka od 800 funti na listiću HotPiks kojeg je platila samo funtu, operateri lutrije su počeli da istražuju 69-godišnju penzionerku.

Oni su u njenu kuću poslali detektiva kako bi dokazali njen identitet.

- Tretirali su me kao neku vrstu kriminalca i bilo je zastrašujuće imati nekoga u kući - rekla je Amelija.

Foto: Profimedia

 

 

Problemi penzionerke počeli su kada je svoj dobitak pokušala da podigne u pošti, ali su je umesto toga uputili u supermarket gde je prethodno kupila loto listić. U supermarketu je dobila upute da kontaktira kompaniju koja upravlja lutrijom.

Amelija je loto kompaniji poslala fotografiju dobitnog listića, a oni su joj potom poslali istražitelja. Istražitelj je posetio njen dom krajem februara i fotografisao njen listić, bankovnu karticu, bankovne izvode, pasoš pa čak i samu Barnham. Uprkos uveravanjima istražitelja da bi trebalo da dobije odgovor u roku od sedam dana, Barnham još uvek čeka isplatu svog dobitka.

Pravila su se promenila tako da se nagrade između 500 i 50.000 funti više ne mogu podići u pošti. Umesto toga, dobitnici sada moraju kompaniji koja zastupa lutriju da pokažu dobitni listić. Menadžer kompanije izvinio se penzionerki i objasnio da su sigurnosne provere važan deo procesa provere dobitnog listića.

(Kurir/Fenix)

BONUS VIDEO: