Proslavljeni glumac Miloš Timotijević nikada nije pričao o o privatnom životu. Međutim, prilikom gostovanja u emisiji "Ordinacija" na RTS-u otkrio je tešku životnu priču koja je počela kada je bio mali.

Majka Miloša Timotijevića obolela je od multipla skleroze, kada je on imao tri godine.

- NJoj se oduzela cela leva strana i to baš pri silasku niz stepenice. To je bilo dosta traumatično. Ja sam tada bio vrlo mali i ne sećam se tačno tog perioda. Više ga znam iz priče. Ona je imala 28 godina - počeo je glumac.

Foto: ATA images

 

 

- Prošle su dve ili tri godine dok njoj nije dijagnostikovana multipla skleroza osamdesete ili osamdeset prve godine. Tada se o njoj nije mnogo znalo, a nije bilo ni lekova za nju. Bolest je brzo napredovala.

- Za samo sedam godina ona je legla u krevet i bila je nepokretna do smrti - rekao je Miloš.

- Moje celokupno odrastanje bilo je fokusirano na mamu. Tata nije bio uključen u tu priču jer su moji bili razvedeni. Baka i deka su bili usmereni na taj deo.

Foto: ATA images

 

 

- Pet i po do šest godina pre smrti pala je u krevet i više nije ustala. Umrla je od zapaljenja pluća - kaže Timotijević u pomenutoj emisiji i ističe da te to formira kao ličnost u tim godinama, prenosi Gloria.

- Svakog petka sam odlazio kod majke na selo, njoj je to mnogo značilo. Baš ju je pogodilo, psihološki, imala je velike probleme kako sa tim psihički da se nosi.

- Imala je užasne bolove u nogama. Početkom 1997. godine već se predala - kaže Timotijević.

Foto: ATA images

 

 

NJegova majka je poslednjih nekoliko godina života bila je nepokretna, a preminula je 1997. u 47. godini, kada je glumac imao svega 22 godine.

- Čitav taj period bio je grozan.

- Imali smo sankcije, do lekova se teško dolazilo, baš je bilo strašno, snalazili smo se kako smo znali i umeli.

Foto: ATA images

 

 

- Inače, lekovi koji se danas koriste u terapiji multiple skleroze služe samo da se bolest uspori, a ne u potpunosti sanira, pošto je u pitanju autoimuno oboljenje, telo praktično samo sebe napada.

- Još nije otkriven njegov uzrok, mada postoji nekoliko organizacija u svetu koje to ispituju i nadam se da će uskoro doći do nekih konkretnijih rezultata, jer će onda lečenje pacijenata biti mnogo lakše - rekao je jednom prilikom proslavljeni glumac.

BONUS VIDEO: