Inače, ovaj oslabljeni hladni front svojim perifernim delom doneće danas severozapadnim predelima Srbije nešto svežiju vazdušnu masu sa zapada, pa se tako danas u Bačkoj, u Sremu i u Podrinju očekuje i umereno naoblačenje, ali i svežije vreme u odnosu na ostatak zemlje, pa se u ovim predelima očekuje maksimalna temperatura do 22-23 °C, a duvaće i pojačan severozapadni vetar.

U ostalim predelima Srbije jugoistočni vetar, koji će još tokom prepodneva na jugu Banata i u donjem Podunavlju biti jak, tokom dana biće u skretanju na severoistočni.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 20 °C u Bačkoj, Sremu i u Podrinju gde je već osvežilo, do 28 °C u Pomoravlju i na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 25 °C. Kopaonik meri 17 °C, a Zlatibor i Sjenica 22 °C.

Dakle, nažalost, nastavlja se sušni period, s obzirom na to da oslabljeni hladni front osim umerenog povećanja oblačnosti neće doneti Srbiji kišu.

Kako nas sa severozapada očekuje naglo jačanje anticiklona, vazdušni pritisak biće u osetnijem porastu i narednih dana biće veoma visok, što će uslovljavati vrlo stabilno vreme.

U Srbiji se sve do sledećeg ponedeljka očekuje sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost.

Maksimalna temperatura u četvrtak biće od 23 do 27 °C, u Beogradu do 25 °C.

Petak i vikend doneće ponovo prave letnje temperature, uz vrednosti iznad 25 °C, pa i do 28-29 °C, u nedelju do 30 °C, a najtopliji dan biće ponedeljak. Tada se lokalno očekuje i preko 30 °C.

Prema današnjim prognozama, sledećeg utorka očekuje nas naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, pa će sredinom sledeće sedmice biti svežije i za 15 stepeni. I pored tog drastičnog pada temperature, one će biti u skladu sa kalendarom, pa se i takve vrednosti od 15 do 20 °C očekuju oko 20. aprila, uz promenljivo oblačno vreme.

Inače, ovih dana maksimalne temperature u Srbiji više su za 10 do 15 stepeni od proseka, a leto je poranilo dva meseca, s obzirom na to da je već poslednji dan marta doneo tropski dan, i ovogodišnja prva polovina aprila protiče u znaku pravog letnjeg vremena, a maksimalne temperature odgovoraju junskim.

BONUS VIDEO