A kako kaže porodica preminule žene podneće i privatnu tužbu protiv bolnice. Natašin rođeni brat Saša Đekić u izjavi za ''Novosti'' tvrdi, da je zbog nestručnosti doktora, njegova sestra ostavila sve zavijeno u crno i  dvoje maloletne dece, koja su ostala bez majke. Nesrećnu ženu su u nedelju na večni počinak ispratili porodica, rodbina, prijatelji, poznanici, u nadi da će pravda pobediti.

Samo nekoliko sati pred sahranu, Saša je jedva smogao snage da ispriča za naš list šta desilo povodom tragedije koja je zadesila njihovu porodicu.

- Moja sestra je u petak 26. aprila dobila uput iz Doma zdravlja da se hitno javi u bolnicu zbog oticanje noge, jer se javila tromboza, otišla je a tamo je primio specijalista Opšte hirurgije, koji joj je rekao da uzme tablete za mršavljenje, uz konstataciju da čim ona stoji na nozi, nije joj ništa. Jednostavno samo je vratio  kući.- priča potreseno Saša koji ne može da veruje da ni posle svega, lekar se nije udostojio da im izjavi saučešće.

On kaže da se Nataša krajem marta javila u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja, a nakon što joj je konstatovano da je u pitanju slepo crevo, posle operacije otpuštena je na kućno lečenje, ali da joj je na otpusnoj listi pisalo da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje.

Foto: Privatna arhiva

 

- Dan pred smrt, počela je da joj otiče leva noga jer se pojavila tromboza. Zbog toga je otišla u Dom zdravlja kod lekara a oni je poslali u bolnicu, međutim dežurni doktor je smatrao da njoj nije ništa.- govori Saša dodajući da su oni uspeli da zakažu pregled kod drugog lekara sutra dan u 8 ujutru, ali je ona nažalost preminula sat vremena ranije.

Porodica i prijatelji nesreće žene, još ne mogu da veruju šta ih je zadesilo.

- Ostalo je dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.Sin u naručju drži njene klompe, čeka mamu. Brinemo za njih, kako će dalje - kroz jecaj govori brat Saša koji tvrdi da je njegovu sestru ubila nebriga lekara.

NJena kuma Slobodanka Grčić koja se sa Natašom družila preko 25 godina govori da ona nije smela biti otpuštena kući.

- Kao vaspitačica u Kuzminu radila je 20 godina, bila je divna žena, prijatelj, ne smemo dozvoliti da se nikome Nataša više desi.- kaže njena kuma Slobodanka.

Oglasili se iz bolnice povodom smrti

- Odmah po saznanju o nemilom događaju, Opšta bolnica Sremska Mitrovica obavestila je nadležne zdravstvene institucije i naložila unutrašnji nadzor - rekli su iz Bolnice u Sremskoj Mitrovici na pitanje o tragičnoj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice, Nataše Žabić (44), koji se desio u četvrtak, nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.

Kako se saznaje, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila. Lekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

U međuvremenu stigao je i izveštaj sa obdukcije, prenosi Kurir. 

BONUS VIDEO: