Drugi dan vikenda doneće prodor oslabljenog hladnog fronta sa severa, ali i količinu vlažnog vazduha u sklopu severnog strujanja. Već ujutro u Vojvodini, a tokom dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a ponegde će biti uslova i za grmljavinu. U južnim i centralnim predelima Srbije pre podne biće dosta sunčanih perioda.

Duvaće severozapadni vetar, sredinom dana prolazno i pojačan.

Jutarnja temperatura od 6°C na jugu do 13°C na severu Srbije, u Beogradu 12°C, a maksimalna dnevna od 18 do 23°C, u Beogradu do 22°C.

U ponedeljak će na severu Srbije biti sunčano. U ostalim predelima nešto više oblaka, a pred kraj dana na jugozapadu pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

U utorak na severu Srbije suvo, u ostalim predelima promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U sredu se pljuskovi sa grmljavinom očekuju u većini predela.

I u drugoj polovini sledeće sedmice smena sunčanih i obačnih intervala, ponegde uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura sledeće sedmice u većem delu Srbije biće od 20 do 25°C, što je manje - više i prosečna temperatura za ovo doba godine.

BONUS VIDEO:

(Telegraf)