Ispostavilo se da je Marko kumče pevača Šabana Šaulića. Tim povodom se oglasila Gordana Šaulić, pevačeva udovica:

Gordana je istakla da su je deca posavetovala da ne gleda fotografije nesreće i da ne čita vesti o istoj. 

- Od sinoć sam na lekovima za smirenje. Užasna je tragedija ono što se desilo našim kumovima, svi smo duboko potreseni - počela je Goca.

- Deca su mi rekla "Nemoj da čitaš vesti i gledaš slike"... Odmah su mi se u misli vratile slike smrskanog automobila. Ponovo sam proživela trenutke kada su mi javili da Šabana više nema - objasnila je Gordana.

- Marko je bio divan dečak, život je bio tek pred njim, i da ovako strada na kućnom pragu... Nema reči kojima bih opisala tugu koju svi osećamo. Molim vas, nemojte me više ništa pitati, upravo planiramo ko će i kako da ode na sahranu, da budemo uz kumove - zaključila je udovica Šabana Šaulića za Kurir. 

Prema rečim nadležnih, do saobraćajne nesreće je došlo tako što su e u nedelju uveče oko 23 časa sudarila. Mercedes, kojim je upravljao Marko, pri velikoj brzini udario "mustang". Od velike jačine udarca automobil je prepolovljen.

 

Marko je bio maturant i učenik srednje škole The Glenbrook South. Bio je dobro poznat i cenjen učenik, preneli su američki mediji.

-Bio je najiskreniji čovek kojeg sam ikada sreo- izjavio je Preston Šut, bliski Niketićev prijatelj.

Tragedija se dogodila samo par dana pre mature koja je trebala da bude 18. maja i diplomiranja 2. juna.

-To je bio moj najbolji prijatelj i teško mi je da prihvatim šta se desilo- rekao je Šut.

 

BONUS VIDEO: