- On se svega seća. Iznenađen je kako se to brzo odigralo - rekao je Pelegrini za TV TAZ.

Premijer je bio svestan kada je dopremljen u bolnicu i seća se, prema Pelegrinijevim rečima, kako su mu pružili prvu pomoć, kazao je predsednik Slovačke koji je u četvrtak uspeo da nekoliko minuta porazgovara sa Ficom.

Pelegrini je rekao da lekari ne planiraju da ponovo operišu Fica i da će u ponedeljak biti doneta odluka o prebacivanju u Bratislavu.

Slovački premijer Robert Fico nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici gde je operisan posle ranjavanja u pucnjavi nakon sednice Vlade koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave.

Fico je posle višečasovne operacije na 24 sata bio uveden u stanje indukovane kome.

Na Fica je pucano kada je, posle sastanka u sredu, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima.

Napadač na Fica je odmah uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Ministar odbrane Slovačke izjavio je u, nakon vanredne sednice Državnog saveta bezbednosti i Vlade, da lekari čine sve da stabilizuju stanje premijera, kao i da ne može da konstatuje da se situacija razvija pozitivno niti da je on van životne opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok prethodno je objavio da je na Fica ispaljeno pet hitaca i potvrdio da je atentat na premijera izveden zbog političkih motiva.

BONUS VIDEO: