"Upomoć, upomoć", vikala je Draga Š. (75) u subotu oko 9.30 kroz prozor kuće u Izvorskoj ulici u bjelovarskom naselju u Hrvatskoj. Nekoliko trenutaka kasnije ona će biti mrtva, kao i njen zet Smiljan G. (51), dok je njegova supruga Renata (50) spasena blagovremenom lekarskom intervencijom. Kako se saznaje od komšija iz Izvorske ulice, Dragin plač čula je komšinica koja živi u kući prekoputa i koja je brala salatu u dvorištu.

"Bila je napolju i čula vapaj, ženski glas, ali nije mogla odmah da utvrdi odakle dolazi. Odjednom je videla kako se roletne na jednom prozoru dižu i videla komšinicu pokojnu Dragicu kako otvara prozor i viče: 'Komšija, upomoć!'. Instinktivno je otišla tamo da vidi šta se dešava. Došla je na vrata iz avlije, mala vrata su bila zaključana, velika ne, pa je otvorila i ušla u avliju. Onda je čula Renatu kako govori: 'LJubi, oprosti mi, ljubavi, oprosti mi'. Ona je već bila na ulaznim vratima i uhvatila se za kvaku, ali su vrata bila zaključana", rekao je komšija, koji je tražio da ostane anoniman.

"Stalno je to ponavljala. Bio je tih čovek, vredan, miran, a ona ga je čula kako tiho govori: 'Nema više praštanja'. Ona je zaključila da je u pitanju neka svađa između njih i otišla. Vratila se kući, ušla u kuću, za desetak minuta došla je hitna pomoć i policija... Nije čula pucanj", priča komšinica.

Dodaje da ju je sve zaista šokiralo.

"Zamislite da vrata nisu bila zaključana i da je ušla u kuću dok se ovo dešavalo. Mogao je i nju da ubije", dodao je komšija.

PU Bjelovarsko-bilogorska je kratko izvestila o pronalasku dva tela i povređene žene.

"Oko 10.00 časova na području grada Bjelovara u porodičnoj kući pronađene su dve mrtve osobe, dok je jedna prevezena u Opštu bolnicu 'Dr. Anđelka Višića' Bjelovar radi pružanja medicinske pomoći. Tela mrtvih prevezena su na Odeljenje patologije Opšte bolnice 'Dr. Anđelka Višića' Bjelovar, gde će po nalogu državnog tužilaštva biti obavljena obdukcija. Županijsko državno tužilaštvo u Bjelovaru će narediti sva potrebna veštačenja i preduzeti sve potrebne mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja", saopšteno je iz policije.

Napao je svekrvu nožem

Prema nezvaničnim informacijama, ranjena žena je imala ubodne rane od noža, dok je njena majka zadobila povrede i od noža i od vatrenog oružja. Upravo iz tog razloga se čekaju rezultati obdukcije kako bi se utvrdilo koja je od zadobijenih rana smrtonosna. Nezvanično se saznaje i kako se ubica ubio vatrenim oružjem koje je legalno posedovao.

"Koliko znam, poslednji put je radio kao obezbeđenje i svaki dan je putovao na posao u Zagreb. Pretpostavljam da je imao taj pištolj zbog svog posla. Čuo sam i da Renata ima sedam uboda nožem, ali da je stabilno. Daj Bože da se bar izvuče", rekla je komšinica.

Dan nakon krvavog zločina, u dvorištu porodične kuće u kojoj su živeli Renata, Smiljan i Draga, bile su komšije koje su pomagale u čišćenju kuće.

"Molim vas, ne bismo želeli ništa da komentarišemo. Ne znamo šta se tačno dogodilo, samo smo pritekli da pomognemo", rekle su komšije.

Na pitanje da li mogu bar da kažu kako je Renata i da li se oporavlja, rekli su da je stabilno.

"Čuli smo se sa njom. Osvestila se i komunicira, nadamo se da će se oporaviti", rekli su.

Otkrili su i da je Renatin i Smiljanov sin došao kući iz Osijeka, gde studira. Prvi komšija porodice Joco Đaković rekao je da je u to vreme upravo stigao kući iz prodavnice.

"Čuo sam plač žene i kao dva tupa udarca, ne znam da li su bili pucnji. Desetak minuta kasnije začuli smo sirene. Hitna pomoć i policija su stigli na ulicu. Mislim da je ovde bilo pet policijskih automobila. Otvorio sam im kapiju da uđu ovamo i presvuku se u svoja bela odela. Nisu hteli ništa da kažu, samo su rekli kako su vrući oko toga", rekao je Đaković.

U šoku je i jer je, kaže, Smiljan bio miran i tih čovek i sa njim nikada nije bilo problema, piše 24sata.hr.

"Video sam ga nekoliko dana pre ovoga i normalno smo razgovarali. Menjao je filtere klima uređaja, bio je mehaničar, samo nije radio po struci. Nije ostavljao utisak da bilo šta nije u redu, pa me je ovo još više šokiralo. Znam da su rastavljali pod na spratu gde su živeli da bi ugradili podno grejanje, tako mi je rekla komšinica i da su svo troje bili dole. Sve se odigralo tu, u donjem delu gde je živela svekrva, Renatina majka. Šta da vam kažem, ne možete da znate šta je nekome u glavi kad se tako smrači", rekao je komšija.

(Mondo)

BONUS VIDEO: