Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje zbog očekivanih grmljavinskih nepogoda na teritoriji Srbije. Iz tog razloga je na području Šumadije, Zapadne Srbije, Beograda, Srema i Banata uključen žuti meteoalarm. Na području Bačke uključen je narandžasti meteoalarm, gde se očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom, kao i grad, uz pojavu jakog vetra.

"Uslova za grmljavinske nepogode, jak pljusak, grad, olujni vetar, kasnije posle podne i uveče biće na severozapadu Srbije, a u ponedeljak (03.06.) koji će biti najnestabilniji dan u narednom periodu i u ostalim regionima u zemlji", navodi se u upozorenju u 9:40 časova.

Kako se navodi na njihovom zvaničnom sajtu, upozorenje važi za period od petka, 31. maja do utorka, 4. juna. Kako je najvaljeno, u narednih nekoliko časova padavine se očekuju u centralnoj Srbiji i delovima Vojvodine.

"Oblačnost koja u Slavoniji, BiH, ali i na zapadu i jugozapadu Srbije uslovljava kišu u naredna 3 časa premeštaće se ka centralnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj. Na području Beograda prolazne padavine očekuju se sredinom dana", navodi se u najavi RHMZ-a.

BONUS VIDEO: