Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је хитно упозорење због очекиваних грмљавинских непогода на територији Србије. Из тог разлога је на подручју Шумадије, Западне Србије, Београда, Срема и Баната укључен жути метеоаларм. На подручју Бачке укључен је наранџасти метеоаларм, где се очекују јаки пљускови са грмљавином, као и град, уз појаву јаког ветра.

"Услова за грмљавинске непогоде, јак пљусак, град, олујни ветар, касније после подне и увече биће на северозападу Србије, а у понедељак (03.06.) који ће бити најнестабилнији дан у наредном периоду и у осталим регионима у земљи", наводи се у упозорењу у 9:40 часова.

Како се наводи на њиховом званичном сајту, упозорење важи за период од петка, 31. маја до уторка, 4. јуна. Како је најваљено, у наредних неколико часова падавине се очекују у централној Србији и деловима Војводине.

"Облачност која у Славонији, БиХ, али и на западу и југозападу Србије условљава кишу у наредна 3 часа премештаће се ка централној Србији, Срему и Бачкој. На подручју Београда пролазне падавине очекују се средином дана", наводи се у најави РХМЗ-а.

БОНУС ВИДЕО: