Popularni muzičar je u životu i karijeri imao teške momente, a jedan od njih bio je kada je odlučio da Momčilo Bajagić Bajaga više neće biti deo "Riblje čorbe".

Bora se jednom prilikom prisetio tog davno prohujalog vremena i objasnio zašto je odlučio tako da postupi.

- Imali smo jednu tešku godinu, bili smo popularni, ali je ona pala. Bajaga je napravio ‘Instruktore pozitivne geografije’ i dogovorili smo se da napravimo pauzu tada. On je otišao na letovanje, a nama je stigla ponuda iz Grčke da sviramo koncerte u jednom hotelu. Rajko je, nažalost, morao da ode iz benda, mi se dogovorili da nastavimo. Zvali smo Bajagu da dođe sa letovanja, on nije hteo da dođe i samim tim više nije bio član grupe. Ali bilo je i vreme da ode jer je sazreo kao autor, izvođač i taj njegov prvi album je prošao sjajno - ispričao je Bora Čorba.

Foto: ATA images

 

Još jedan težak momenat za muzičara bio je period rata, kada je pomišljao da ostavi mikrofon. Međutim, ljubav publike ga je vratila.

- Da, bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokleti, nekakva depresija. I zato ta ploča, koja je tada izašla, to je "Labudova pesma". Labud pred kraj najbolje peva, tada jedino i peva. LJubav naroda je sprečila da to bude kraj i nisam se pokajao. Odlučili smo da umremo na bini, nažalost, Miša Aleksić je otišao prerano - zaključio je Bora Đorđević u razgovoru za Vesti.mk.

BONUS VIDEO: