Uhapšene su zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju. Policija je zaplenila imovinu vrednu milion evra.

Klan Belivuka i Miljkovića je poslednjih godina započeo saradnju sa kavačkim klanom i od pre tri godine praktično funkcionisao kao beogradski ogranak te kriminalne grupe.

U ovom klanu je zapaženu ulogu imala Slađana S, supruga Dragana S, bivšeg policajca iz Loznice koji je postao deo Belivukove grupe. Ona je jedina žena koja se našla na optužnici protiv ovog klana optuženog za pet ubistava, nelegalni promet narkotika, kao i nelegalni posed oružja, otmice i jedno silovanje.

Slađana S. bila je dobro upućena u poslove Belivukovog klana, a o tome svedoče i snimci koje poseduje policija, a na kojima se razgovara o nelegalnom prelazu granice.

Ubistvo Lazara Vukićevića

Prema svedočenju svedoka-saradnika, pripadnika palog klana, Lazar Vukićević je svirepo mučen i ubijen zbog toga što je nekada davno bio u ljubavnoj vezi sa suprugom Marka Miljkovića.

Foto: Z. Jovanović

 

Osim što radi za ''škaljarce'', bio je navijač Crvene zvezde i dolazio je u sukob sa navijačima Partizana i Belivukovom grupom. Ranio je Nikolu Vušovića 2008. godine, povezanog sa klanom Belivuk i sa kojim je nastavio sukob, te je 11 godina kasnije sumnjao da mu je Vušović postavio bombu na auto.

''On je izvadio pištolj jer mu je nešto bilo sumnjivo. Kada je video pištolj, prvi za pištolj i ruku je skočio Miloš B. (član Belivukove grupe). Ovaj je uspeo da opali metak ali nikog nije pogodio. Tu su oni njega na betonu prebili dobro. U planu je bilo da se ispituje (…) ali je on toliko bio prebijen da nije mogao da priča i samo su ga dovršili'', naveo je otac Vukićevića.

Foto: MUP

 

 

Belivukova supruga bila besna

O Bojani Belivuk se ne zna mnogo, ali se nezvanično priča da je bila dobro upoznata sa svim poslovima svog supruga, sa kojim ima dvoje dece. Da li je pomagala svom suprugu, nije poznato.

Foto: Fejsbuk

 

Prilikom hapšenja 4. februara, inspektori su u njegovom stanu na Zvezdari zatekli dvoje dece i Bojanu koja je od besa urlala na muža vezanog lisicama.

''Vidiš šta si nam uradio! Upropastio si nam život'', vikala je ona.

Tada je odvedena u policijsku stanicu, kako bi dala izjavu, ali je poručila inspektorima da ne želi da razgovara sa njima, te je puštena kući.

(Kurir)