Glumica Branka Katić dugi niz godina živila je u Americi sa porodicom, ali ni tamo nije karijeru stavila po strani već je radila serije i filmove za njihovo tržište.

Foto: ATA images

 

- U Americi sam radila dva filma i tamo sam otišla sa bebom od dva meseca i starijim sinom od dve godine i u tom trenutku mog života išla bih bilo gde sa mojim suprugom kako bi naša porodica bila na okupu. DŽulijan je dosta radio i stvarno je izvrstan reditelj. Tamo smo živeli osam godina i imala sam sreću da u Americi igram, snimim serije i dva filma - kaže Branka Katić i dodaje da ipak postoje stvari zbog koje joj se Amerika nije svidela u potpunosti.

LOS ANĐELES MI SE NIJE SVIDEO

- Los Anđeles mi se nije svideo jer sam ja navikla da šetam po gradu i srećem ljude. Ono što mi imamo u Beogradu je da izađeš na ulicu i da ne znaš koga ćeš sresti, na kojoj ćeš kafi završiti i kako će dan da vam se odvija. Tamo toga nema, tamo si stalno u kolima i četrdeset i pet minuta ti treba od jedne tačke do druge i to mi je pojačavalo osećaj otuđenja i osećala sam se usamljeno. Drugo, materinstvo kada imate malu decu i u sredini ste gde nemate stare prijateljice, mamu, porodicu, to je još teže, a materinstvo koliko god da je divno ume u stvari da uzme toliko tog vremena i tebe da ti malo ostane da nešto uradiš za sebe.

Ipak sada kada ode u Ameriku sve je potpuno drugačije.

 Moja deca su sada velika i sve je mnogo lakše. U poslednjih dve godine imam mnogo više vremena za sebe i da radim sve stvari koje su mi nedostaje i koje sam priželjkivala - kaže Branka.

UŽELELA SAM SE BEOGRADA

Prethodne dve godine glumica provodi u Srbiji i ipak sreći nije bilo kraja zbog povratka.

- Uželela sam se ljudi i svega i taj moj povratak samo potvrđuje moj instikt da se samo vratim kući i radim priče koje me više diraju i tiču me se više i sa ljudima koje znam dugi niz godina. Poštujem i volim i sa mladim glumcima da radim koji su fantastični i imaju energiju, požrtvovanost, lucidnost i ljubav prema našem poslu i to mi je ulepšalo poslednjih dve godine- istakla je Branka koja ne razmišlja o tome da li je lepši život u Srbiji ili u Americi.

- Ne razmišljam tako, imam momente i velike sreće i ovde i tamo, sve zavisi šta se dešava, sa kim si. Trudim se da naučim da spakujem kofer da mi ne otpadnu leđa i da tražim lepotu gde mogu da je nađem.

Blic